Tokunge!!

Helgen!

På lördagen storstädade vi Leons rum, putsade fönstrerna, byte gardiner och rensade bland leksakerna, Så nu är det skinande rent i rummet.

Söndagen: Åkte vi till Ikea, tack vare att klockan ställdes om och vi fick en timme mer på oss, fanns vi ute på ikea när de slog upp portarna. Så skönt att slippa folkmängden. Vi han precis ställa oss i matkön innan alla andra kom.
Det är så billigt och bra på okea. Tyckte vi köpte en massa saker men det gick bara på 600kr..helt underbart ju!
Därefter så kom Catty med en tårta som hon fått av ica maxi när hon flyttat hit så vi åt tårta. Leon och Catty lekte lite.

Imorgon är jag och leon lediga, Vi ska fika med mammas fd. arbetskompis, en sjuksköterska som kommer från Österike.

Leon busigast i världen, öppnar dörren till våran klädkammare och klättrar upp på en pall och försöker nå in i medicinskåpet. Han får mamma och pappas hjärta att slå snabbare på många sätt!!

Kramimage79

Paket från Kiruna!!

   

Idag fick jag ett paket från kiruna..Gissa om jag blev glad..Jag fick en blixtenbil och en bok med talsaga om Blixten.
När jag öppnade paketet och fick se bilen blixten..så såg jag så besviken ut...Mamma och pappa kunde nästan höra tankarna: -Är han så liten!!=) min idol Blixten!
Hehe han såg något chockad ut när han tittade på bilen. Men det blve hans favorit efter chocken lagt sig.
Mormor som skickat paketet hade även stickat en mössa till mamma och ett hakskydd till leon.

Idag fyller gammelmormor Sigrid år och Imorgon fyller gammelfarmor Göta år(pappas sida). Hipp hipp hurra!!!
Tänk om vi hade bott närmare då hade vi åkt till Göta i Tärendö och firat henne!!

Idag har jag badat med mamma och därefter har hela familejn varit på affären och köpt godis åt oss och alla barnen som kommer och busar med oss. Blev lite osäker om det är nu ihelgen eller nästa helg som de busar??
Jag är förbered detta år iallafall

När vi gick hem från dagis höll ett par killar på att spela fotboll. Leon stod under en lång stund och tittade på dessa stora pojkar. Tillslut fick mamma dra han därifrån..då grät han i vagnen och sa"spela fotboll" Jag frågade om han ville spela fotboll med pappa när han kom hem. Han  sa"nää..med pojkarna"
Tyckte så synd om honom ..Min lilla kille som vill spela boll med de stora killarna.


Mina 3 måsten!!

De flesta barn har ett favoritmjukisdjur men Leon han har 3 st. Nalle, wowwe och drake. När han ska sova kollar han att alla tre är med annars ropar han på den som saknas. Är vi på utflykt och leon ska sova i vagnen så ska alla 3 vara med...Knasigt..Ja och de börjar bli väldigt slitna...ursch...Mamma kör dem i maskinen då och då men resultatet blir bara sämre för varje gång..men de är inte utbytbara..så är det....så det så!!

Alla goda ting är tre!!

Idag hämtade mamma mig från dagis lite tidigare än tänkt. Vi tog oss en riktig mysig stund ute. Kallt börjar det att bli. Så efter 1,5 h utelek var det riktigt skönt att gå in och leka lejon!!
Leon paratar väldigt mycket nu. Här är några exempel på det:

Leon trampar på en sten.

- stenen..Mamma titta, Trampa stenen, foten ajjaj...kom gå hem leka gården..åka kana..mamma kom nu!!

En sak är då säkert..det har både mamma & pappa fått erfara..2års trots är ingen lek!!
         

Bada, sjukhusvistelse och 1 års kalas hos Anton!

Ja vi har inte skrivit på ett tag och mycket har hänt sedan sist.
Mamma har legat på sjukhus och sovit borta från mig några nätter...så otäckt. Pappa fick försöka trösta mig men jag var så orolig..Gick omkring och ropade på mamma och inget var bra. Fick iallafall sova med pappa i stora sängen. Jag och pappa var och hälsade på mamma på sjukhuset. Jag tyckte det var lite knasigt. Jag sa hela tiden mamma ajjajj..Men konstigt nog trodde jag inte att det var nålen i hennes arm som gjorde ont utan jag tyckte att id-bandet runt armen såg ut att vara det smärtsamaste. Försökte dra bort det och försökte även ta bort nålen i armen.
Men nu är min mamma hemma igen, trött men hon är här hos mig!!

Igår åkte vi till min syssling Anton i Alsike. Där var det 1 års kalas så roligt. Mamma, pappa och jag tog en femma innan vi skulle dit så det blev en hastigt ivägfarande så vi glönde kameran.=) hehe..

Lägger ut lite bilder på de leon gillar mest!! Bada bubbelbadkar!!

Mamma är sjukskriven, image73

Kusinträff i Solna!

Igår var vi hos mammas kusin Daniel och hans Angelica(rosa top). Där var Gammelfarmor Majsan, Annika(min mammas farbrors fru), Sonja(annikas mamma), LInda(mammas kusin, Marcus,Mamma, pappa och Jag.

VI kom dit till denna underbara lägenhet i Solna, med alla dessa speiella detaljer i bland annat glas. Mamma och pappa blev lite smått oroliga, men det gick bra inget gick sönder. Angelica är nämligen inredningsstylist.

Vi åt en riktigt god måltid, ska sno receptet och bjuda er ngn gång.  Så gott var det! Sedan åt vi majsans saffranspannkaka till efterätt. Så gott!mmmm.

Fast jag åt inte så mycket utan innan maten hittade jag salta kringlor som jag åt och åt och åt!!

En trevlig kväll!

Linda och Markus har varit hos oss över natten mellan fredag-lördag. och jag har lekt med dem under hela dagen, så idag är jag helt slut. Tur för mina päron eftersom både mamma och pappa är riktigt hostiga. Denna influensa villl ej ge med sig! ursch!

Kram och Hej!
 

Vintern på gång!

Idag var våran första frostdag här i Uppsala. På morgonen var det cirka: 0 gradigt. Leon fick svida om till vinteroverall, vinterskorna och mössan. Det blir ju så fruktansvärt kallt i Uppsala när det går kring minusstrecket. Det är ju för att det är så fuktigt! På dagis var det ute och lekte så det var tur att vi tog på varma kläder.

Linda och Marcus kommer och hälsar på oss i morgon för att planera lite när det gäller mamma och pappas bröllop. De är ju värdpar. Sedan åker vi allesammans till Solna på lördagen för att äta middag hos mammas kusin Daniel. Farmor Majsan kommer nämligen till Sthlm så då passar alla kusiner på mammas pappas sida på att träffas över lite mat. Mamma ber till gud att jag inte ska ta sönder ngt i denna fina lägenhet i Solna!.

Puss och Hej!
Bloggar lite om helgens händelser på söndagen!

Tremänning på besök!

En kväll ringde Kristin(pappas kusin) och sa att de var i Uppsala och undrade om de kunde komma förbi en sväng. Visst kunde de det, så roligt! Kristin, Jan och min tremänning Anton var här. Jösses vad han har vuxit. Vi gullade bollar och bilar båda två. Jag visade honom hur man lekte. Sedan sa mamma och pappa att jag skulle krama honom och det gjorde jag men jag blev lite rädd för han var så vild. Alla sa var försiktig men det var jag ju. Förstod inte att det var till Anton de sa. Blev lite ledsen där men det var roligt att få besök!

Torktumlare!

Jag älskar att sitta inne i torktumlaren och sedan stänga in mig för att kunna banka tills dörren öppnar sig! Tokigt värre! Tur för mamma och pappa att torktumlaren sitter högt uppe så jag inte gör detta själv.
Jag har fått så fina och kläder av farmor med krokodiler på från MeandI.Tack!
Jag har haft influensan så jag är lite snorig på bilden. Har fått vara hemma från dagis. Men nu är jag tillbaka i lekparken igen!!

image63

Musikanten!

Det var ett tag sedan jag skrev och vad har hänt..Jo mormor var och hälsade på mig under helgen där. Det var riktigt skoj med mommo på besök. Så fort hon försvann  ur min syn ropade jag på henne.
Leon är riktigt musikalisk, Älskar att spela instrument och sjunga. Här kommer bildbevis på detta.

Sushi är ngt som mamma och pappa äter ofta. Leon får då hämtmat från McDonalds. Men man vill ju vara som mamma och pappa och äta med pinnar!=) Hehe