Resan och Annandagen!

Nu är vi uppe i Norrland och Kiruna. *så skönt*

Resan ja vad ska man säga....35 min flyg mellan visby och Bromma. Buss till Stockholm gick som på en dans men sedan hade vi 9 timmar i Stockholm att göra av med. Med tanke på at det var juldagen var det ganska dött!! Vi han titta på NK skyltfönster som hade lyckats riktigt bra...Det stod en folksamling runt fönstrerna trots att allt var stängt. Niklas han klippa sig och jag han inhandla en väska...men den hade vi dötid att göra av med...och vi åkte rulltrappa upp och ner...Sen Äntligen rullade tåget in på stationen...Tågresan gick bra...trots att det var förestenat två timmar.


Annandagen var det utgång på schemat. Lite bilder från festen innan som mamma var på..


Annika, Sandra och Faster Katti var oxå där men inställningen i kameran hade gjort alla suddiga...så det blev bara 1 bild

Julafton

Nu är julafton firandet över för våran del. Vi sitter hemma och tar det lugnt eller ja..vi har sprungit som tokar och packat alla saker som ska med till Kiruna. En hel resväska är full med julklappar som ska med. Varför tänker man inte små julklappar när man ska ut och resa med alla dessa paket.

Leon fick de han önskat sig Lastbil med lådor + en massa annat....=) Så glad.
Leon älskar tomten och hälsar honom välkommen och säger tack efter varje julklapp... så gullig!


Ja imorgon bär det iväg till Norrland med allt vad det innebär..Det blir utgång på annandagen för mor och far.=)

Bjuder från lite bilder från julafton:


GOD JUL!!

Ja nu är dagen här som vi alla väntar och längtar till, speciellt Leon som har burit omkring på sina julklappar och bara väntar på att få öppna.

Vi åker snart ut till Morfar Lasse, Anneli och Gammelfarmor Majsan och firar jul på den gotländska landsbygden. Det blir god mat, tomte och kanske en bastu.

Dagen började med lite Kalle Anka tittande och chockladkalendern för mamma och Leon. Pappa fick sovmorgon och så överaskade vi med hemmagjord risgrynsgröt.

Imorgon bär det av mot nordliga bredgrader. Vi påbörjar vår upplevelse resa till Kiruna, Vi kommer att åka tåg då leon önskat det. Så på Annandagen anländer vi för att fura nyår i vinterlandet. Trevligt att träffa alla saknade!!

Nu återstår det bara för oss att önska en God Jul.

Ps. vi har tappat bort tågbiljetten så nu ska vi leta som tokar innan det bär av till morfar.

Kram och Puss Rebecka, Niklas & Leon


Gotland!!

Hej!!

Nu är vi öbor. Vi bor  strax utanför Visby cirka 2km precis invid havet i ett nybyggt radhus på 122kvm.
Det är så fint här.
Leon är hemma med pappa och ska var det till efter nyår. De myser om dagarna och leker med barnen på gården. Wille som har anknytning till Kiruna, hans pappa kommer därifrån och Max som är hel gotlänning.
Mamma jobbar på för att lära sig allt som hennes nya jobb innebär.
****************************************************************************************************************************************

Leon har 1 december börjat på dagis Ratatosk, som ligger innanför ringmurarna. Inskolningen går bra och det är skönt att inte ha så bråttom. Eftersom Niklas börjar jobba först efter nyåret, är de hemma vissa dagar och på dagis halvdagar.

Niklas kommer att jobba som optiker på synsam här i Visby och jag jobbar som verksamhetschef på ett äldreboende med 50 platser och ungefär 65 anställda. Riktigt trevligt boende, men det är mycket att sätta sig in i. speciellt nu när det är juletid= anhörigträff, jullunch, adventsfika, luciafirande, julklappar, personalfest m.m jag längtar till början av nästa år då det börjar lugna ner sig lite.

Jag åker på nsdag till sthlm på julbord och möte skönt att komma bort från arebtsvardagen en dag, eller jag ska väl inte klaga jag har varit i sthlm tre gånger i jobbet på 1 månad..och mer lär det bli i framtiden.

*****************************************************************************************************************************************

På fredagen bjöd dagiset på luciatåg och leon skulle vara bajskorv men mamma tyckte att det passade bättre med tomte. Jag och Niklas satt fint på bänken och väntande..vi kom på två saker
1. vi hade glömt kameran..vilka föräldrar vi var..alla andra hade ju kamera....typiskt.
2. Vi skulle ha frågat morfar om han ville vara med och titta...så många mor och far föräldrar...
mtt i våra tankar kring allt vi glömt kommer fröken med en liten Leon som söker sin mamma och var ledsen..
så Leon tittade på luciatåget tillsammans med mamma och pappa.Vi bor bra nu, förrutom att vi har grannar som inte riktigt är friska...poliser dessutom...men men vi hyr bara och nu har vi äntligen hittat ett hus som har potential. Behöver renoveras så det ska vi fixa om vi får det...just nu över helgen har vi det vinnande budet men men vi får se på måndag...Annar är det bara ut och leta igen!! vi får se..

Vi sätter ut lite bilder på radhuset med vår nya soffa och nya matbord (Tack mormor Inga, morfar Sixten och Mamma Eivor för julklappen).

Lite bilder på Leon och ville och från omgivningen här omkring. Vi har faktiskt haft snö men nu är det inge snö.men ack så julmysigt i denna fina stad.

Niklas har bakat lucekatter idag...jättegoda..Leon var med och bakade och gjorde bajskorvar..hmmmm...undra vilken ålder vi är på väg in i..=)

Kramar från oss!!