Midsommarafton!!

Midsommarafton firades i Uppsala. Dagen började med traditionellt midsommarfirande vid Ulvakvarn med spelmansmusik och dans runt midsommarstången. På medny n stod våfflor som avnjöts på en filt i solskenet tillsammans med Annica, Niklas och Akira.

Därefter åkte vi alla hem tills oss och grillade, Maria dök upp efter jobbet. Bjuder på lite bilder från dagen!!

Jag och annica som gör salladen.

 Niklas och Leon på våran altan.
Den goda maten.
 Det trevliga sällskapet ute i trädgården.

Leon vår solstråle

ODEN-Voksenåsens förskola Uppsala

En epok i vårat liv är på väg omt sitt slut. Leon ska börja på"stor" sidan i september på förskolan. Denna förändringen tas emot med blandade känslor, men allt kommer att gå som på räls. Leons favvo fröken finns nämligen på den nya avdelningen...så klart en norrlänning!!! Det är ganska otroligt at vi från norrland dras till varandra här i söder. "
La familia!"

Leons dagis fröknar har gjort iordning en cd- med en massa bilder från hans tid hos dom som jag ska försöka sammanfatta med ett urval.

 Jag och min Klara som leker på gården. En av de på dagis som Leon fastnat vid och gillar att kramas och pussas med!!

en på hjärtat ....och en tll mig!!  Julpyntning på dagis inför julen.

 Här leker vi med lego jag och mina polare. Ovanför oss hänger våra familjer.

 På utflykt..som kunde vara ute på min gård..Här visar jag dagiskompisarna våran dörr!!


 Jag och Oliver, en av mina bästa kompisar på dagis!! Han följer med mig till "stora" sidan.=)

 så här äter jag på dagis och så här sover jag:

 Brandbilen var på besök en dag..Den dagen rymde leon över till "stor"sidan så fröknarna fick söka honom..Han ville vara med och spruta vatten med de stora barnen oxå.
Portugal - den efterlängtade semestern!!

Resan dit: gick som på räls, trots att vi åkte kollektivtrafik till arlanda gick resan dit väldigt smidig..
Planet var en kvart försenad så vi hann med lite lek i utlandshallen...Köpte de obligatoriska saltpastillerna och en ny uv-dräkt åt leon då förra årets hade blivit för liten..Något mamma och pappa kom på kvällen innan...men men det gick att rädda. Väl på planet hamnade vi nära några kvinnor som antagligen alla hade någon form av livskris...först gnällde de på andra passagerare, på grund av något som vi inte alls förstod.. Sedan drack de sig berusade och de talade sån där stockholmska som bara ger huvudstaden sitt dåliga rykte....Ja efter att vi irriterat oss på dem kom jag faktiskt på att det var väldigt roligt att sitta nära dem då jag faktiskt hade en riktig såpopera fraför ögona...vilket gjorde den 4,30 minuters flygresan lite mindre tråkig...Leon sov en bra stund under flygresan...Men vid starten blir han alldeles skraj och börjar skaka och gråta...det har kommit de senaste flygresorna.* underligt* Han ropade iallafall på mommo, och att han skulle minsan till mommo för dit åker vi ju varje gång vi flyger...så vi försökte prata bort det och till slut hade han glömmt det hela..

Framkomsten, Bussen från flygplatsen tog 45 minuter och var riktigt trevlig för både föräldrar och barnet som satt lugna och tittade ut med lite bus emellanåt. Hotellet var precis som väntat helt underbart. Vi checkade in och gick omkring och tittade... Lägenheterna var fräscha och stora med en stor balkong med havsutsikt. Portugal har svensktid-1h. Vi fick reda på att middagen började kl19.00 och varade till22.00....en liten omställning för oss som är hungriga vid 16.00..=)


Middagsbuffen som var i en stor resturang var helt otrolig med en massa mat som faktisk passade alla smaker även barns känsliga smaklökar... Efterrätt....jag säger då bara det hela veckan har det serverats jordgubbar, frukter och en massa efterrätter. Första 4 dagarna var det chockladfontän...wow säger vi bra...jag måste citera en lite kille som stod framför Niklas i kön till fontönen: " Det här är verkligen semester"
Leon har ätit jordgubbar till frukost och middag i alla 7 dagarna...=) Helt underbar service och så barnanpassat..Ingen barnförälder behövde känna sig i vägen eller obekväm då deras barn fick tortsspel eller bara skrek.

Underhållning: Var det varje kvällen...duktiga artister och det var riktigt skönt att inte behöva röra sig från hotellet för att träffa nadra vuxna människor...En lekpark fanns precis vid scenen så det kunde inte bli mer perfekt.

Dag1: Leon som var anmäld till bamseklubben skulle skrivas in, men då mamma får höra va en snäsig fröken att de inte rörde blöjorna på två timmar och att alla 3 åringar faktiskt ska ha slutat med blöja...Tände de till i mammas humör...Fröken fick sig lite statistik och efter lite rådfrågning bestämde jag och Niklas oss för att lämna tillbaka Leons medlemskap..Finns inte en chans att jag kan lite på den lilla tonårsfröken som antagligen bara var där för att få lte sol och supa sig redlöst berusad. Jag gjorde ett klagomål i servicedesken dels för den dåliga informationen och för det vedervärdiga bemötandet. Efter två dagar får jag ett brev av hon som är ansvarig på stället som ber och ursäkt och önskar betala tillbaka det vi lagt ut för bamseklubben.. Helt rätt!!

Leon hade det bättre med oss...vi låg vid poolen och såg de ena barnet efter det andra komma upp gråtande från bamseklubben med fröken. Så det kändes helt rätt i hjärtat.. När han blir äldre kanske sådan 20 år släpper mamma och pappa iväg honom med främande fröknar=)..Leon som till en början tyckte att det var otäckt att doppa sig, ville de första dagarna bara åka haj, då han bara behövde doppa lite av rumpan och fötterna. Därefter så struntade mamma och pappa att ta med hajen och leon kom på hur roligt det var att simma i Poolen. Såklart höll mamma eller pappa i honom..men så stolt kille sägandes "leon kan simma"Vi begav oss också till havet där leon älsakde att leka i vågorna..och leka med hink och spade..så roligt!!Vädret har varit underbart!!!

Hemresan gick bra men såhär såg väskan ut när den kom tillbaka från planet:


men en ny kommer hemskickad i dagarna!!
Kram från oss!!


Saknaden.......

Nu har de åkt alla våra besökare och kvar är vi med saknaden efter er alla som inte bor i närheten....

Faster Katti och fabbe


Faster Anna och Kusin Ebbe:


Farmor Inga-lill och Affe:


Och alla er andra som är kvar i Kiruna...

Leons treårskalas och Niklas examensfest!!

På lördagen 080531 bjöd vi in grannar, släkt,vänner och bekanta på födelsedags/examensfest i våran kvarterslokal. Det bjöds på buffe med smörgåstårta, Princesstårta, gräddtårta,frukt, kakor, vin och annan dryck.

Totalt kom 30 personer en helt lycklad dag...Leon och Niklas säger tusen tack för alla presenter...=)

Dagen började kl14.00 med firande och fortsatte hela kvällen som vi avslutade på Birger jarl.

Här kommer lite bilder:

Leon och ebbe(kusinerna)  lekar med presenterna:


Jag och Katti(svägerskan)


PG(niklas ex.kursare), Niklas, Pelle(Cattys kille), Catty(min barndomskompis),Lina(arbetade tillsammans med niklas på synsam i Uppsala)


Peter(linas man), Markus, Sandra (båda från Niklas tid på synsam Uppsala), PG, Niklas


Wågge(kompis från Kiruna), Anna(Niklas syster), Fabbe(Syster Kattis pojkvän)


Annica(kompis från Kiruna) utanför Birger Jarl.

Examen

Torsdag: Examensfest på KI. Dagen började med att jag,anna,ebbe , Inga-lill och Leon var ute en sväng och köpte glass på konsum. Därefter gjorde jag och Anna oss redo för att fara in till Sthlm på Niklas exmensfest. Inga-lill skulle vara barnvakt till dem två från kl14.00 och fram till förnatten då vi planerat att komma hem. Ebbe som är väldigt mammig började gråta direkt och han satte igång leon som skrek på mamma och tårarna bara sprutade... Vare sig jag eller Anna klarade av att gå, då Inga-lill hade fullt upp med dem två.
Jag lyckades få tag i Catty som kunde ställa upp och vara med Leon(Catty är Leons favorit). Överlämningen gick då som vanligt bra. Leon sa hejdå och rullades iväg i vagn tillsammans med Catty och några vänninor. vid 19.00 tiden lämnade Catty av Leon som då var helt slut så det gick bra under läggningen av både Ebbe och Leon. Tråkigt bara att Farmor inte fick sitta barnvakt till Leon...
Jag och Anna som båda två hade såriga fötter haltade fram på sthlm och uppsalas gator...En helt klart trevlig kväll!!Fredag: Niklas examen i Filadelfiakyrkan i Sthlm. Nu var alla med utan ante som inte kunde komma. Fabbe, Katti, Inga-lill, Affe,anna, ebbe jag och Leon tog oss från sthlm till Uppsala för denna speciella dag. Solen sken och ermometern visade 26 grader. Efter en evighets resande med buss,tåg och tunnelbana hittade vi fram. Då vi satt oss i lokalen, bajsade leon och inte lite utan igenom hela byxan. Såååå typiskt precis när det skulle börja.. Jaja det var bara att ge sig iväg och byta blöjan. Då vi var på väg ut från toaletten kom hela examnesklassen och leon som glatt ropar efter pappa och hans kompisar i bara blöja, då mamma hade glömt extra kläder.


Vi lyckas ta oss ut till lokalen för att se när pappa tar examens...det börjar med att förste talaren börjar prata om tåg...det som leon älskar och han såg sin chans att berätta för alla att han faktiskt hade åkt tåg idag. Gladerligen berättar han det om och om igen...vilket slutar med att mamma får ta leon under armen och gå ut..=)Därefter blev det picknick i Vasaparken....mysigt!!!!!Vi återkommer om lördagen och resten av helgen.