Veckan som varit och min nya vinteroverall

Veckan har varit hektiskt för oss. Ju närmare det blir flytten ju mer hektisk blir dagarna.
Måndag och tisdag var Leon hemma med Catty då dagis hade planeringsdagar. De lekte tittade film och var ute.
Onsdag och Torsdag var Leon på dagis.
Fredag var han trött och sjuk så då fick han vara hemma.

Igår kom mormor och Leon sötnosen gick och väntade hela dagen. När hon kom blev han alldeles till sig.

Mormor hade med sig min nya vinteroverall från 8848. Så fin! Det är en present från mammas mormor och morfar, Inga  Sixten.

Idag ska mamma och pappa på 25-årsfest efter det ska vi ta middag tillsamma därefter ska vi till Niklas och Annica som ska ha fest!!

         Nu saknas bara mössan som mormor håller på att sticka!!

De som slår och de som blir slagna!

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg får Leon lite tjuvnyp på dagis. Ännu en gång blev jag vittne till det. Jag blir bara så arg att jag nästan hade kunnat lappa till ungen. Men självklart gör jag inte det utan frökrarna sa åt killen på skarpen. Barn slåss det är något som man bara kan räkna med men när man ser hur de planera att gör lille Leon illa då brinner det i mig. Leon trivs jätte bra på dagis och reflekterar inte så mycket över att de stora killarna är lite avundsjuka.

Min samordnare på Jobbet har ett barn i samma ålder som Leon som slår. Deras dagis har tagit in en konsult som ska hantera hans aggressioner. När man pratar med henne så får man en helt annan syn av händelserna, fast Leon och han inte ens har träffat varandra.

Det som jag kommit fram till är att det är ett helvete att ha ett barn som blir slagen men det är ett precis lika stort helvete att ha ett barn som slåss..

Jag som föräldrar reagerar ofta genom att bli fly förbanad på föräldrarna när något barn gör någt annat illa. Barn kan man ju inte bara bli så arg på.