Våra nya familjemedlemmar=)

Får vi lov att presentera Love & Leya, Leons nya kattungar endast 9 veckor.

Hämtfika & bad

Idag har jag varit på hämtfika på Leons dagis. En dag varje månad bjuder dagis alla föräldrar på hämtfikar och då bakar och förbereder barnen och sedan få man som förälder fika när man hämtar. Väldigt mysigt att träffa andra föräldrar men även att se hur Leon har det på dagis.

Jag var helt slut när vi kom hem trots att det inte var lång tid vi stannade. När vi kom hem övertalade L. mig att vi skulle bada, men det slutade med att L. fik bada själv då jag inte orkade. Han var nöjd med det.

Här kommer några bilder från vårat badrum på övervåningen med vårat badkar & en badande Leon.
 Vårat mysiga badkar med älsklingen.


 


Vaccination & blodpudding!

Jag lyckades ta ig till MVC för att få vaccinationssprutan och det gick utan några svimmningar att ta sig dit.

Själva sprutan kändes inte och jag har inte några biverkningar nu och då har det gått några timmar. Hoppas att jag klarar mig:)

Efteråt åkte jag och hämtade leon från dagis och vi åkte och tankade bilen. Leon blir alldeles lycklig av att få tanka bilen. När vi kom hem lagade jag blodpudding till oss. Leon tittade suspekt på maten men smakade och sa sedan -mamma, jag tror inte att jag gillar det här. Vad smakar det egentligen?? 
Ja vad svarar man på det. =) hehe

Nu är leons bästis och våran granne wiggo här och leker. De brukar inte leka på vardagskvällar, men wiggo åker till Gävle imorgon och de är behov av en dos av varandra så de klarar sig tills han kommer tillbaka. Leon & Wiggo går på samma dagis så de träffas varenda dag annars.

Nu väntar vi på att Niklas ska komma hem från jobbet han slutar 18.00 och brukar vara hemma cirka 19.00.. Jobbiga arbetstider.

Idag är det ugly betty & Desperate housewifes..Helkväll i soffan. 

Nä nu ska jag natta lillskiten.

Ska inom snarast publicera Leons önskelista till tomten här.=) 


Det blir aldrig som man tänkt sig...

Jaha, nu sitter man här hemma och är så förbaskat trött över att det aldrig blir som man tänkt sig... Jag hade planer på att jobba fram till 11 januari, ha två veckor semester och förbereda mig på den lille. Jag kände mig pigg och ni alla som känner mig vet att mitt jobb är en stor del av mitt liv. Jag anser ju att jag har ett av världens bästa jobb... Varierande, jag är chef och har en massa underbara medarbetare, ett boende fullt med goa och glada äldre och en dag som inte är den andra lik. Kan man önska sig något annat??

Vad hände då?? Jo mitt hjärta som inte alla gånger beter sig normalt har börjat strula igen. Jag har ett fel som sitter i sinusknutan( där impulserna som säger vilken takt härtat ska slå i kommer ifrån) Samt att jag har ett väldigt lågt blodtryck. Vilket gör att så fort jag rör mig så sjunker mitt blodtryck och det ska mitt dumma hjärta kompensera med att börja slå som en tok...Min puls är då uppe i 150 vilket gör att det svartnar för ögonen och benen viker sig.  Det här är inget som kommer av att jag tränar utan det räker med att jag reser mig. Så varje gång jag rör mig känns det som flera timmar av träning, jag blir slut och måste vila.

Varför det blir så här just nu är nog troligtvis pågrund av den ökade blodvolymen vi gravida får samt att trycket mot hjärtat blir större. Jag har ju hjärtmediciner men självklart är det för bra att vara sant..Då hjärtmedicinerna drar ner barnets puls samt sänker mitt blodtryck ännu mer så jag istället blir yr av det. Så nu är jag sjukskriven och utan mediciner. Jag har hårda ordinationer från doktorn att jag ska vila.!!

Jag har nu varit hemma en vecka och jag börjar faktiskt vänja mig med att vila. Jag är ju så trött så dagarna går ju fort eftersom jag stödsover flera gånger per dag. Jag har även kommit framtill hur jag ska få min dag att kännas mindre värdelös och som att jag inte gjort något. Jag har dagsprojekt som är väldigt små och enkla men får mig att känna som om jag jort något. Det kan vara små saker som att rensa tidingnarna eller plocka in tvätten. Då tar det hela dagen för att vila inför det jag ska göra sedan gör jag det som tar typ 10min vilar igen men då har jag ju gjort något vettigt!

Jaja nog om mig!!

Leon är på dagis när jag är hemma men jag är ju sjukskriven och kan ju knappt ta hand om mig själv vilket skulle innebära kaos att ha han hemma. Han ska ju ha mat och roas. Vilket jag ej klarar av just nu. Han är så snäll och tar hand om mig. Igår vart han jätte ledsen när han kom hem och så sa han när jag frågade vad det var:
L- Jag kan inte göra dig frisk, jag kan ju inte ens ringa doktorn för jag kan inte telefonen.
R-men du gör mig ju frisk, du är min medicin med dina kramar och pussar
Sedan kramade leon mig flera gånger den kvällen, tänk att en så liten går och bekymrar sig över sådana saker..Dom hajjar mer än vad man tror.

Niklas har under helgen fixat i vårat förråd, städat, satt upp hyllor och burit in alla utemöbler för att göra vinter på gården. Det är så städat och fint där inne. Ni som inte känner Niklas så är han väldigt pedant. Jag sätter in en bild på detta så får ni se hur det blev, har ingen före bild men det var kaos.


Är i v. 26 nu. barnet sparkar och rör sig som en riktig vilde. Här kommer en magbild in på begäran av Elin=)


Nä nu ska jag sova lite så jag orkar dagen. Jag ska nämligen och vaccinera mig mot svininfluensan kl14.00 idag. Lite läskigt men men.....

Här kommer lite bilder från när gammelfarmor Göta från Tärendö och farmor var här på besök.

 Göta(niklas farmor), Marianne(Rebeckas farmor) & hjärtat.


Ha det gott hälsar stålmannen med familj!!