Öroninflammation & PMS

Nu har helgen sprungit oss förbi, Niklas jobbade lördagen vilket har gjort denna helg väldigt kort.
I mitt senaste inlägg skrev jag att Leon had ett rinnande öra, efter jag skrivit inlägget ringde jag till vårdcentralen och fick en akuttid till Leon. När vi kom dit visade det sig att Leon hade 40 graders feber och en ordentlig öroninflammation. Vi fick antibiotika och bricanyl(för leons astma).

Jag konkade på mina två barn till apoteket och hämtade ut medicinen, när vi kom hem var Leon  jättedålig men jag lyckades få i honom alla mediciner. Då jag tror allt är lugnt startas Leon att kaskadkräkas ner hela vardagsrumsgolvet, toaletten, mig och sig själv. Samtidigt som jag försöker tvätta leon så vaknar Isabell och skriker i sådär 40 minuter innan jag kan mata henne. Vilken pärs, helt slut! Detta var i torsdags. Sedan kommer Niklas hem från jobbet och då lyckas vi få i Leon en supp Alvedon, dock emot hans vilja.

På fredagen tar Niklas VAB och är med Leon, då både jag och Leon hade läkarbesök. Leon har fortfarande 40 graders feber och är rejält tagen.

Lördag: Leon fortfarande feber och det rinner ordentligt från ena örat. Vi lyckas dock utan problem få i medicinerna.

Söndag: Leon feberfri!! Äntligen, dock har Leon under denna sjukperiod gått ner 2,5 kg. Leon som tidigare var underviktig har nu blivit ett benrangel. =( Så nu ska vi kämpa upp kilona igen. Idag var jag och handlade massa Leon mat och annat gott!!!

Vi har köpt bil...en Audio till fast en äldre modell. Vi behöver ju en extra bil och äntligen har vi hittat den. Niklas fick den till ett bra pris så nu står det två audio på uppfarten*SKÖNT*
Det roliga är att på registreringsskylten står det PMS...haha...L&I moffa och Anneli har igår kommit hem från Thailand, Vi fick en massa fina kläder och två orkideer. Tusen Tack!!


Det viktigaste av allt.....Vi börjar bli friska igen och snön håler på att försvinna..wiiii
Leon med sin bästis Love. *KÄRLEK*Aldrig går det över....

Leon är fortfarande sjuk, kring 39 graders feber och ordentlig hosta. Blir han inte bättre under dagen får vi ringa läkaren imorgon. Jag är hemma med båda två, igår gick det faktiskt kanon men idag har det bara vairt dålig tajming hela tiden. Först är det jätte lugnt sedan kräks Isabell ner sig, telefonen ringer och leon har en febertopp med frossa. Varför skapade gud kvinnan med ENDAST två armar och en famn.
Idag har Leon varit så dålig att Isabell har varit den som fått vänta. Nu ligger hon och sover som en stock med kiss i blöjan och nerspydda kläder, känns hemskt att väcka då hon haft svårt att komma till ro.
Hon har haft stora snorkråkor i näsan som gjort att hon haft svårt att andas genom näsan. Eftersom vi inte har ägt en nässug då jag förkastat den, kom på iden att ta en tom näspipett (ni vet sådana som näsdroppar till små barn förvaras i) trycka på pipetten stoppa in den i näsan och släpa trycket i näsan, då fastnar kråkan i pipetten och man kan lätt dra ut. Men lättast hade nog varit med en nässug=) Vi har bara aldrig haft det problemet, leon är ju född i maj då det är väldigt ovanligt med förkylningar. Denna årstid dock härjar ju vinterkräksjukan,RS-virus, influensa, öroninflammationer och förkylningar.Sommar och senvårbarn är att rekommendera ur denna synpunkt.

Jag har iallafall lyxat till det för leon idag, har fällt upp en säng i vardagsrummet och bäddat den med rena favorit sängkläderna, laddat upp med en massa godis och festis och hyrt två filmer. Dock vill Leon inte se filmerna då han tror att de ska vara läskiga men men jag ska nog lyckas övertala dem. Självklart har jag inte hyrt läskiga filmer utan disneyfilmer. =)
trött sjukling som leker med lego liggandes, har aldrig hänt förrut.


I ett tidigare inlägg skrev jag att jag beställt en massa pyssel. Däribland har jag beställt ett mönster på en köksängel som jag skulle göra till min mammas födelsedag men pga sjukdom har det skjutits upp. Ska bli färdig med den till helgen. Så här långt har jag kommit. Självklart ska hon har hår och två skor plus vingar. Bild kommer när den är färdig. Blev riktigt nöjd med den trots att det var riktigt tjorvigt att sy den. Hade velat ha en egen, kanske mamma gör en till mig  någon dag=) haha.Nyss klagade Leon på att de rann och kliade i örat, och när jag tittar så rinner det vätska. Troligtvis har han haft en öroninflammation. Hoppas bara att det blir bättre nu då.

Snön smälter bort nu....wiiii och jag se en sol och det känns som kirunavår utomhus=)))

Här är en bild från igår, andra ombytet :Klänning från farmor och strumpisar från Åhlens.

KRAM OCH HEJ.

Villervalla

Under gårdagskvällen fick Leon feber, nästan 40 grader. Så idag är vi hemma igen jag, Isabell & Leon. Stackars Leon som aldrig får komma in i dagisrutinen. men men vad gör man. När vi ringde och sjukanmälda han så berättade fröken att flera barn insjuknat i hög feber under gårdagen så det måste vara något som går. Hoppas bara att leon förstår att vila, först är han jättedåligt sedan ger man alvedon och då ska ha springa som en tok. Han verkar mer tagen nu än tidigare så han kanske blir lugn idag. Fick iallafall i han frukost, gossen älskar att äta frukost framför tvn något man bara får göra när man är sjuk.

Isabell har bajsat, jag tror aldrig jag blivit så glad över bajs som imorse. Hon höll på hela natten och vägrade ligga ner själv så det slutade med att hon sov på mig medan jag halvsatt. Sedan vaknade jag på morgonen av att en liten tös låg och klämde som tusan, och visst gav det resultat. Så nu sover hon som en stock. *SKÖNT*

Tänkte betala räkningar, skulle betala dem igår men Nordea låg nere. Vi gör ett nytt försök idag det är ju så roligt att se pengarna försvinna.

Idag har Isabell på sig kläder som hon fått av min kära kusin Oscar, hans Viktoria, deras två barn Oliver & Hilma samt min underbara moster och morbror janne och min kusin Petter och hans Josefin. Viktoria har en egen leksaksbutik i Alvesta som heter lillabus . En speciellbutik som man bara måste besöka om man har vägarna förbi. Kläderna kommer från Villervalla som hon bland annat säljer i butiken. www. lillabus.nu
Isabell i Villervallaklänning med matchande strumpisar.

Tack & hej.

Prins LOVE


Vinterpromenad

Idag har det snöat hela dagen här på Gotland. Det går knappt att ta sig fram, sopbilen som skulle hämta våra sopor i måndags har inte lyckats ta sig fram så vi och våra grannar har fulla soptunnor. Ser lite stökigt ut på gårdarna men men vad gör man när vintern tar sig tll Gotland och vägrar släppa fram våren.

Niklas lämnade Leon på dagis på morgonen, så mitt projekt var att hämta honom. Dagen börjar kanon med en skrikandes Isabell. Hon skrek hela fm. så vid 12.00 började jag bli lite stressad. Hade åtminstone tänkt tvätta mig lite innan dagishämtningen och kanske i bästa fall äta lite innan. Hon somnade en sväng där vid 13.00 och då han jag duscha dock hann jag bara ta mig ur duschen så började hon igen. När jag var påklädd med nya kläder, kräks hon ner mig. Så det slutar med att jag åker till dagis i en nerspydd tröja. När vi väl kom fram till innerstaden(innanför ringmurarna) går det ej att köra ända fram till dagis utan jag får stanna en bra bit ifrån. Så konkandes på en bilbarnstol uppför backar och genom gränder ville jag bara lägga mig ner och skrika. Tillslut hade jag lyckats ta mig fram till dagis och även lyckats ta mig tillbaka till bilen med 2 barn.

Isabell har inte bajsat på några dagar därför har hon ont i magen så hon gör just nu bajsgympa med pappa=) Få se om det fungerar och jag kanske får en trevlig fm imorgon. Nu är hon dock nöjd.

Jag och Leon har gått igenom hans mössförråd, provat och rensat. Denna mössa föll dock leon mest i smaken. Tankarna tar honom tillbaka till Grekland & Portugal där han varit med och semestrat. Funderar lite på vad man ska hitta på till sommaren, kiruna blir det definitivt, lite stockholm men funderar även på att ta oss till Legoland. Vi får se, inget utomlands blir det då i år.


Nä nu ska jag fortsätta med tvättandet, (så skönt med en egen tvättstuga i stort format)

Isabell i dagens outfit Vi börjar mer och mer att lämna storlek 56..=)

KRAM


sjukdomar och andra tråkigheter.

Vi har varit borta härifrån ett tag eftersom inte orken funnits. Det började med Leon som blev sjuk som sedan resulterade i att jag blev sjuk. Ordentligt sjuk med hosta (riktig sådan som sitter långt ner i lungan). Sedan fick Isabell ögoninfektion vilket i sin tur ledde till att jag sitter här med en ordentlig infektion i båda ögonen. Jag älsakr livet just nu... När jag igår var som sjukast råkade jag lite fint hälla kokande vatten på min hand. *trevligt*

Idag känns det som om det finns hopp om livet men jag vågar inte hoppas för mycket.
Förra veckan fick jag iallafall tacka nej till en andra träff med gotlandsmammorna=( och en första träff med en bvcgrupp. men men det blir fler tillfällen, kände mig väldigt isolerad förra veckan. Missade även hämtfikan på Leons dagis. Leon blev lite ledsen då han hade bakat semla åt mig. men snälla fröken lät Leon ta med semla hem.=)

Isabell sover som en stock nu. Vi har inte varit på bvc så vi vet inte vad hon väger, men växt det har hon då gjort!!

Leon är frisk nu, han fick dock 2:a svinsprutan igår så vi får se om vi klarar oss från biverkningar. Han har klagat på lite ont i armen men inget mer, så vi hoppas. Vi lyckades missa ett barnkalas ihelgen då vi var sjuka och missade att anmäla, leon tyckte det var tråkigt och vi kände oss som lite dåliga föräldrar som missat det. Men igår var en toppen dag för Leon iallafall då han fick leka med pappa hela dagen. Idag fick vi reda på att flera från kalaset hade insjuknat i magsjuka. Så det var tur att vi missade det för magsjuka på det här vete f*n om vi klarat.

Niklas kommer snart att börja arbeta 80% då han har blivit varslad 20% från synsam, vi lider väl inte så jättemycket av det men men det är alltid tråkigt att bli varslad. Hipp hipp hurra för mig som får ha Niklas hemma en dag i veckan=).

Igår var inten vanlig dag för igår var min mammas födelsedag. GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!!!
Kram från Oss i ett snöigt Gotland, men attans nu kom traktorn och plogade vägen dags och gå ut och skotta vallen. Nicke är och handlar så det är ju trevligt om han kan köra in på gården oxå.!

Isa 1 månad & 2 veckor.
Leon är livrädd att lillasyster ska tappa tutten och bli ledsen då mamma gör välling till honom.

 En helt vanlig syn efter dagishämtningen.
jag med min fina infektion.


Pyssel & sjukdomarIdag vaknade jag och Niklas av att någon smällde i toalocket, Niklas gick upp och tittade och då var det "bara" lilla Love(våran katt) som tagit sig ett dopp. Hela toalettgolvet var blött och så även våran katt.

Leya( våran andra katt) Kastrerades och id-märktes igår, så hon går omkring och har lite ont medan love kör på för bara den.

Igår var Niklas hemma med leon då han var sjuk. Efter att inte ha sovit ett skit på natten, då leon hostat som en tok och när leon inte hostade var Isabell vaken och skulle ha mat bestämde vi att N. skulle ta vab. Kan tillägga att vi inte ens sover i samma rum men hökmamma som jag är vaknar jag otroligt lätt när det gäller ljud från mina barn.

Idag har leons feber gått ner men hostan är fortfarande där. L. skulle egentligen få vaccin imorgon men jag sköt fram det till nästa lördag istället.

Nu sover leon och Isabell ligger hör på min mage och har surisar. Niklas slutar vid sex och ska sedan åka och hämta sushi till oss. Första gången vi ska prova det på Gotland..Älskar sushi

Isabell hör och häpna, vänder själv från rygg till mage och från mage till rygg. Första gången tänkte jag att det var en tillfällighet men nu har hon gjort det sisådär 10 gånger.
Jag har fått mitt pysselpaket från panduro. Här kommer lite bilder på det jag hunnit göra(inte mycket )

 Barbrapapa fick I. i alla hjärtansdagpresent av oss, I i kartong har jag målat. Mommo har gjort en fin gardin som vi ska hänga upp till våren i I. rum. Fler bilder från rummet kommer eftersom

 Bilder från L. rum. Nya hyllan. Ska fota hela rummet sedan men det låg så mkt leksaker på golvet att jag inte vill fota.

Nakenfis!!


Isabell that`s me!!


Idag har Leon varit hemma då han fortfarande hade feber igår, men idag har det vänt. Han är feberfri, dock är hostan fortafarande kvar. Men han är tillräckligt frisk för att gå på dagis.

Imorgon blir det dagis för L. mellan 9-14, ringde dit och de skulle gå på teater. =)

Isabell har sovit större delen av dagen, men precis när jag fick ett tillfälle och ta en stunds vila vaknade hon. Vilket slutade med att jag blev ännu tröttare. Ska försöka komma i säng tidigt idag, men jag hamnar i paltkoma när L. somnar och sitter och tittar på tvn men fattar inget om vad som händer. Eller så har jag saknat sällskap och pratar ihjäl Niklas.=)

Jag har beställt en massa pysselsaker från panduro, hoppas de kommer snart så vi kan börja.

Ska försöka ta mig en promenad imorgon, troligtvis på stan. Sedan ska jag försöka träffa far min som åker till Thailand på fredag med Anneli. Inte avis....nääää..

ISABELL 1 MÅNAD & LEON 4 ÅR OCH 8 MÅNADER

Leon är sjuk vilket gör att han är hemma med mig och Isabell. Man blir helt slut av att ha en sjuk en hemma och en liten som har ont i magen. Hinner knappt gå på toaletten. Niklas som jobbat sent måndag och även idag kommer hem runt 20.00.

Leon vill skriva en hälsning, sitter här och tjatar om att han vill skriva till Isabell så här kommer det:

bbnbnvghkjk,-bn   zxswaaqjklömnä'nbvcxzbcvcxzx. (det betyder att vi ska köpa en present till Isabell)

bb

Leon har tittat på bolibompa idag, som handlade om syskon. De sjöng en sång om att man måste dela och det är det enda han pratar om.

KÄRLEKuppdatering

Nu är Isabell 4 veckor. Tiden rusar iväg och egentid är något som vi har när vi sover, om vi nu gör det.
Minns när man var mammaledig med leon då tog man de lugnt när han sov, nu har man Leon att ta hand om när Isabell sover. Men men det är helt underbart trots sömnbristen.

Isabell har varit på bvc-kontroll i torsdags.

vikt: 3840kg
längd 54
huvudomf.:36

Hon ligger under leon i viktkurvan. men följer sin "förtidigtfödd kurva". I. är en väldigt snäll bebis, äter, sover och bajsar. Ibland är hon vaken under nätterna, jag har en känsla av att det kommer bli så den kommande natten.

Leon är hostig och har varit det hela veckan. Han är heltokig i att spela Star Wars lego spel på PS3. Isabell får ofta pussar och kramar av den lille goa grabben.

I tisdags hade vi träff här hemma hos mig, fem mammor med fem bebisar som alla är födda i december/januari -2010. Så trevligt och lätt stämning.

SNÖ, är något som vi har tokmycket av......se.......

Syskonkärlek
Leon & mammas kusin Linda spelar Star Wars Lego spel.
Linda & Isabell
Leon äter semla..gott....mmmmm..smaskens..tycker både Leon & mamma.
Isabell 4 veckor. Isa.

med fina namnmössorna som de fått från Hannes, Tuva, Johan & Lena

Vårat halvmålade hus i snöskrud.

Puss & kram från familjen B