gotland, kirunafestival och dop!

Nu är jag som sagt på semester..Först har jag varit på gotland och hälsat på min moffa. Det var så roligt. Vaknade varje morgon och ropade moffa samma sak när jag skulle sova. Jag och moffa vi åkte traktor och fixade massa saker utomhus. Varje kväll tog vi ner flaggan som vi hissade..och jag stod fint brevid och höl vimpen. Det var fint väder nästan varje dag förrutom när vi skulle åka, då regnade det utav bara den.
Vi åkte båt och det tyckte jag var så skojj..lekte med andra barn och sprang som en tok så att de barnlösa vuxna suckade av ilska...men välj: ett barn som springer glatt omkring eller ett barn som skriker som en galning för att man försöker hålla fast dem!!

Nu är vi i Kiruna och här är det festival. Mamma var ut torsdag och fredag men sitter nu hemma och är helt slut.
Pappa han kör alla tre dagarna han. Så han kommer nog att vara helt slut imorgon. vädret här är kallt och trist.

Idag har min kusin döpts och jag satt tyst och still hela tiden i kyrkan. Ebbe heter han och jag tycker det är lite läskigt för att han är så liten. men idag tog jag och gav han nappen. När han blivit lite större ska jag lära honom alla bus jag kan. Jag har det så bra här bland människor jag tycker om och som tycker om mig..Hade det inte varit såå kallt och såå mycket mygg så hade jag nog flyttat upp....=).
återkommer med mer...
kram och godnatt!

Här är bilderna på när jag kryper under sängen och på våra rosor...

              

Ny bär det av på semester!!

Förlåt att vi varit så lata på att skrive men min mamma har jobbat som en tok för att få ihop det på jobbet innan hon går på semester och ja...Pappa han har också jobbat plus att de båda två håller på att renovera vårat "inne" förråd till en walk in closet!...snart är det färdig och då ska jag fota så får ni se hur duktiga de är.

Jag har haft mormor här under en vecka..så roligt.Vi har lekt, varit ute och bara haft det mysigt...
Jag har lärt mig krypa under sängen...det tyckte jag varl äskigt i..då jag alltid hämtade mamma eller pappa när bollen for under sängen...men en dag så kände jag att det här kan ju faktiskt JAG.

Har även lärt mig att göra kullebyttor alldeles själ i mamma och pappas säng. Vilket ibland kan vara lite farligt då jag glömmer bort var kanterna är...men men jag har inte trillat ännu.

Idag åker jag på semester till Gotland och hälsar på morfar och Anneli och vet ni vad min morfar har...Han har en traktor..så vi kan tänka er vad jag längtar dit..då traktorer är bland det bästa jag vet..

Här får ni lite bilder som ni kan titta på...Lite bildbevis på att jag faktiskt var under min säng. Sedan en bild från våran trädgård...tänka sig att mamma, pappa och jag har lyckats odla rosor!!

Till Ebbe: Jag följer ditt bloggande..så roligt att titta på dig!

Kommer att skriva lite under min semester så vi hörs!!!
Glad midsommar på er föresten.

Puss och kram

Jag gillar att äta grus och sten, det rensar magen!!

JAg gillar att äta grus och sten!!!

Inte våran Helg!!

Jag har varit på Mora träsk, fast jag blev lite blygg när det var så många andra barn där som viftade och gjorde massa rörelser..så jag glömde bort att göra rörelserna men det var roligt iallafall...Det bästa var att det inte var så stor publik så jag fick faktiskt träffa Mora Träsk och så köpte mamma en signerad cd-skiva av dem och en t-shirt.

Det var ju ett tivoli där och jag älskar att åka karusell så jag tvingade mamma att åka tåg med mig och det pirrade så i magen att jag skrek av förtjusning i svängarna...så mamma har lovat mig att vi ska åka till Gröna lund någon gång under sommaren så jag får åka mer karuseller, för det är min nya grej..

Nuförtiden umgås jag med Annica och wågges hund Akira som jag gillar väldigt mycket..vi brukar prata med varandra, men hon förstår inte riktigt vad jag säger..Men vi gillar varandra ändå...Fast när Akira skäller så börjar jag gråta ofch när jag springer efter Akira så blir hon så rädd...


Imorgon kommer min Mormor på besök!!! Så roligt, jag är ledig från dagis i en hel vecka och ska bara mysa med mormor...=)


Vet ni vad som hände i helgen? ..jo först så tappade pappa sin plånbok när han var på väg till Mora träsk. På söndag när mamma skulle åka och handla fungerade inte bilen för batteriet var urladdat...helt knasig helg...så mamma och pappa var lite nere under helgen..men nu är vi glada igen för snart är det semester och då blir det såååå kul....=)

Kram.

Vilken shoppingtokig morsa!!

Tänkte först inte blogga idag men så tänkte jag att jag måste ju bara skriva hur tokig jag är...Jag har varit och shoppat världens snyggaste solglasögon...ett par YvesSantLauren för 2890kr...=) Galet värre och sedan köpte jag en väska för 500 men den var ju billig ijämförelse med mitt tidigare köp...se bild.....=)

Leon han ville bada när han kom från dagis och då sa mamma att man bara badar när man är smutsig....Det tyckte jag var ett bra svar på hans vilja....Jag står och lagar maten och leon är på altanen....Helt plötslig stiger leon in i köket alldeles kolsvart av sot...Då har tokungen varit och grejat med grillen...och vet ni vad han säger...smutsig...bada....=)....Så jag slänger i honom i diskhon eftersom jag ej kan lämna maten...Vilket leon tyckte va jätte roligt...så mamma badade honom samtidigt som maten blev färdigt..precis som det ska vara i Leons värld...allt ska hända nuu!!!



Sov gott.....det ska jag med mina nya glasögon på!!=)  


Årets första dopp!

Idag har Leon badat i sin utomhuspool för första gången i år. Så varmt och skönt här i Uppsala. +26 grader i skuggen, så vi har njutit av denna dag. Vi har solat, badat och ätit ute på altanen.

Leon har börjat säga tvåords meningar som te.x äta fil och bygga tåg. Så fort man säger ett ord så härmar han en och nuförtiden låter det riktigt likt. Imorgon ska Leon gå på dagis, har ju inte varit där på väldigt länge så det blir både torsdag en stund och fredag hela dagen. Men Leon älskar dagis så han ser fram emot det.

Len fick ju en uv-dräkt i födelsedagspresten och den har vi provat idag. Så bra...man behöver ej tänka på att solen bränner honom...eller på att han är för varm för dräkten skyddar både mot strålarna och värmen....Så Leon var sval under dräkten medan mamma och pappa svettades som tokar.

Idag har vi tvättat ett helt lass med kläder...3 blåa ikea kassar hade vi fulla med smutstvätt som vi tvättat dag....så skönt!!men vad vi har tvätt!! Tänk om man skulle ha fler barn då hade man inte gjort annat än tvättat....=).

Rör er som jag ej berättat detta för så här kommer det......Jag ska springa blodomloppet på onsdag med jobbet....=) ja hur det går det får vi väl se men jag ska göra ett tappert försök att springa hela vägen.

Faster Anna , Faster Katti och mina kusiner Ebbe och Miller(hund)....kommer och hälsar på migg..vecka 30,.....det ska bli så roligt..längtar så..men först är det min tur att hälsa på dem och det är juh snart!!

Här kommer lite bilder från dagen:


Leon 2 år!!

Leon 2 år den 31/5-2007. Dagen började med presenter, prestenter och en massa presenter i sängen. Leon var helt chockad för han brukar få vakna själv men denna dag var båda mamma och pappa uppe och sjöng vid 07.00. Så knasigt!! Så nöjd över alla presenter!!



Sedan bar det av med tåg till Stockholm för att gå på skansen. Tåg  är roligt tycker leon som glatt tjoade "tuttt tutt" när vi åkte, under färden och vid avstigning. Vi åt lunch på max så leon fick äta pommes dagen till ära. Sedan tog vi och åkte ut på djurgården till alla djuren. Vi såg apor, björnar och en massa andra djur. Leon och pappa åkte flygplan och bilar på det lilla tivolit som finns där. En lyckad dag på Skansen kan man säga..
Kändisar Leon såg: Anja Pärsson, Helena Bergström och Peter Siepen=)

Därefter åt vi middag på en italiensk restaurang med Mammas Kusin Linda. Sedan tog vi tåget tillbaka hem och då var alla helt slut..Leon sov till och med hela natten...Bra sömnpiller!!

På Lördagen hade vi Niklas släktingar, Leif, Ingegerd, Kristin, Susan och sist och minst Anton!  Fick så fina presenter som Leon tackar så mycket för!! Tack tack!!

Söndag kom Tuva med mamma och pappa, för att fira Leon..Leon som säger Tuvas namn ofta och blir jätte glad när man pratar om henne. När Tuva kliver in blir leon så rädd att han springer åt andra hållet. Denna tjej är nämligen lite vild av sig!=)..Denna gång gick det dock ganska smärtfritt, endast en tår från Leon. De lekte för första gången på länge jätte bra tillsammans. Vi hade utekalas i trädgården och åt marängsvicsh.

Niklas är pappa ledig fram till på torsdag sedan börjar han jobba på synsam, Rebecka är ledig onsdag och torsdag denna vecka, Så leon går endast dagis torsdag en stund och fredag. Så skönt att vara hemma och mysa!! Sedan kommer juh mormor och då är leon med mormor och myser.

På Fredag kommer MORA TRÄSK och spelar i Uppsala så då ska våran familj tillsammans med Tuvas familj på konsert utomhus..ska bli så roligt!! Leons favoritband.

Kramar Från Leon, Rebecka och Niklas