Myslördag i sunnersta!

I lördags var hela familjen i sunnersta och grillade korv och lekte. För er som inte vet så är sunnerstaåsen ett helt underbart frilufsområde, man glömmer helt bort att man befinner sig i stora staden Uppsala. Man kan hyra kanot och på vintern är det en liten skidanläggning där. Helt underbart ställe!

Söndagen gick till ikea och till renoveringen. Snart snart är det färdigt i hallen och då tar vi ett brejk på ett tag innan vi orkar fortsätta med renoveringen av resten. Vi har planer att till nästa sommar lägga nytt golv i vardagsrummet, tapetsera, elementskydd och nya möbler till rummet förstås.
Sedan blir det byte av golv i toaletten och trätak med inbyggda spotlights. samt nya skåp dit. Sedan blir det byta av tapeter i köket. Nu låter det som om våran lägenhet är i behov av en renovering men så är det inte eftersom den renoverades år 2004. Så allt är väldigt fint vi vill bara ha det på vårat sätt!!

Leon han trivs på dagis och imorgon ska Catty hämta honom,(mammas kompis) vilket han tycker är jätte roligt, då de två bara hittar på en massa bus. Catty tycker att det är skoj att prova på alla metoder som hon lär sig i skolan på våran lille son Leon. Hon läser nämligen till förskolelärare.

Mormor kommer på torsdagkväll, så vi längtar till dess. Dessutom har morbror Petter varit här söndag -måndag och det gillade vi väldigt mycket. Vi är bortskämda med besök!!Helt underbart!!
Kramar från oss i ett 20 gradigt Uppsala 

Tatuerad!

Igår visade pappa sin tatuering till Leon, som tyckte den var jätte fin. Idag gjorde han en egen tatuering. Han tog en penna uppifrån skrivbordet, sprang sedan iväg till köket och tatuerade sig med rosa penna. Mamma hann ej blinka så var det färdigt. Tur att det gick att få bort med lite vatten och tvål.

Helgen som har varit har vi renoverat hallen, köpt nya vita dörrar, tapetserat och köpt en massa fina saker. Beställt spegeldörrar till garderoben. Snart är den klar då kommer blider..men vi ska göra helt färdigt först så säg om cirka 1 månad får ni se den.

Vi had en liten middag här, vi åt sushi el pizza för de som ej vågade smaka.=) Maria, Carro, Catty, Karro, Annica, Wågge, jag niklas och Leon var det. Sedan gick tjejerna ut på birger Jarl vilket hela uppsala märkt. Då vi är med på alla vimmelbilder i hela Uppsala.*pinsamt*

Kram och Puss!


Jack i pannan!

image51

Leon har idag ramlat på dagis och slagit upp ett jack i pannan!!! Vi fick hämta honom och åka till barnakuten och bli igen plåstrade med sådan där tejp som fäster huden (steristripes). Leon är lika glad för det men får en dag hemma med mamma och pappa. Vi tyckte så synd om honom att vi köpte mc-donalds mat till lunch. NÖJD GOSSE!!

 


Höstdagar!

Hej!
Nu har det börjat bli höst här i Uppsala, buskar och träd har börjat bli röda men än är vägen lång att gå innan det faller snö i denna stad. Hösten här är lång men det gör oss inget, Vi gillar hösten.
Mamma har plockat bort alla sommarblommor och gjort iordning ett riktigt höstarrangemang utanför dörren.

Helgen som var har morfar och Anneli varit på besök. Så roligt., Jag och morfar har spikat, borrat och sågat. Nu är vårat sovrumsgolv helt färdigt.

Renovering: Mamma, Pappa och jag har rivit hallen, och igår målade vi taket första varvet och om allt går som det ska så är det färdig för fondvägstapetsering på fredagkväll.
Idag är jag ledig med mamma. Vi ska ta det lugnt, bara vila och leka lite ute. Måste ju göra det då jag slog i huvudet igår.

 Sahara Hotnights Pappa ska titta på dem på onsdag i vårat nya konsert och kongress hus här i Uppsala. Jag och mamma blir hemma.

I söndags bakade jag och mamma bullar. Sätter ut en bild från det samt från våran höstdag!

Vi hörs!
 

Leon i några av sina favoritposer...& lite om bilar...

Leon kollar TV i sin fåtölj.....  
.....& ligger uppe på soffans ryggstöd som en katt.....
                      .....sitter på en badboll och hänger på vardagsrumsbordet.....


Förra veckan beställde vi några nya filmer till Leon, eftersom filmen Robotar började bli uttjatad (för oss...) Den har verkligen gått varm i DVD:n. Lite nya filmer kändes perfekt så här lagom till den börjar bli höst och ruggigt ute. De nya filmerna är Bilar, Madagaskar, Ice Age 2 och Gustaf 2....Gissa vilken som blev Leons nya favorit direkt?! Bilar så klart! =) Nu är det den som går varm... =) och Leon springer runt och låter som en racerbil och säger: " Kolla på Bilar, Blixten!, Vroom!" Vår blivande racerförare. Dessutom är han galen i popcorn, han hade nog tryckt i sig en hel skål popcorn om han fick chansen *hehe*

Måste nog köpa en ny radiostyrd bil till honom, en med lite större däck än den han har....För killen har börjat få koll på hur man kör en radiostyrd bil. Den lilla Volvon han har (på bilden) går inte så bra att köra i grus med när man är ute...men det gör iof sig inte Leon ngt, han tycker det är skoj när den fastnar och spinner i gruset, för då kan man ju putta in grus mot däcket så det sprutar grus!   
         
    
Leon har fest med popcorn när vi premiärkollar "Bilar" & laddar för att slira iväg med sin radiostyrda Volvo

Sådan mor sådan son!!

Igår var jag och köpte ett nytt rött nagellack. Jag har tänkt köpa det till början av sommaren men men är man småbarnsmamma så är man...Jag lyckades iallafall handla det igår. Leon såg flaskan och sa direkt måla..så vi målade mammas tånaglar men Leon var inte nöjd..Han ville ju själv ha lingon..så vi målade hans oxå...Gissa om att killen var mallig!!

                         
                                 

image38


Dagis trivs man på.. Busar massor med fröknarna. Idag hade leon rymmt från blöjbytet i bara t-shirt och blöja hade han sprungit ut på gården och hoppat i sandlådan. KIllen skrek av lycka när fröknarna var tvugna att jaga honom.

Pratar gör han för fullt. Idag sa han tex. kallt ute, frysa ..brrr och så skakade han på kroppen. Baka bulla fredag är ngt som han säger ofta. Mamma har nämligen lovat leon att vi ska baka bullar på fredag. Då är det mamma och Leon dag! Vi har ledigt från Jobb och skola!

Jag har varit på spa och fått massage i 90 minuter där det var varma lavastenar inblandade....så skönt!! Present av mina killar!