Besök av familjen!!

På lördagen kom Anna och Ebbe på besök från Kiruna, så roligt..Vad vi har längtat!!
Igår om  Leons farmor..och på fredag kommer Katti, Fabbe och Affe..=)
Idag ska mamma, Pappa och Faster Anna på examensmiddag i stockholm..Farmor ska vara med mig och Ebbe får se hur det går=))
Imorgon bär det av för alla till Stockholm Karolinska där Niklas ska ta emot sin optiker legitimation...vi är så stolta!!!

Leon och Ebbe börjar bli van med varandra nu, men det tog ett tag..Ebbe blev lite rädd för leon ibörjan.

Här kommer en bild från läggdags med faster..Från Badet:


Vilken konstig sak som ligger i min säng...hmmmm...vad är det???


Städardag på gården!!

Förra helgen var det städar dag på gården...vi putsade och skurade medan pappa var och hämtade Anna och Ebbe på flygplatsen...
Leon och olle hjälpte till med att putsa fönster...och sedan var det fika dags!!!!

Jag är stolt!!!

ROSOR TILL RONDELLEN A

Jag vill skicka rosor till personalen på Rondellen A där min far vårdas. Alla ni som klagar på Attendo Care har ni någon erfarenhet av dem?

Min far vårdades förut på ett av kommunens växelboende och där var precis de missförhållanden ni anklagar Attendo Care för. De gamla fick ibland ingen hjälp på natten - ingen kom när de ringde.
Frukost serverades ofta kl 10:30, det tog en vecka innan ordination på medicin ändrades.
De gamla fick en dusch/12:e dag osv - listan är lång på missförhållanden. Ibland tvingades de äldre att sköta hygienen själv trots att de inte klarade det. Vilket innebar sår. De behandlade alla som dementa trots att min far var fullt klar.
Pratade föraktfullt om de äldre, även inför oss anhöriga.
Attendo Care placerar i alla fall om personal som inte gör sitt jobb.

Det är mycket bättre på Attendo Cares boende Rondellen A. Personalen bryr sig om de äldre och även deras anhöriga.
Kanske dags att kontrollera alla ställen där äldre vårdas! Gärna genom en enkät till de anhöriga - helst anonymt då man inte törs kritisera för att det går ut över den som vårdas. Nu ligger min far på sjukhuset och är så orolig att inte få komma tillbaka till Rondellen A utan till det tidigare boendet. Så alla ni som tror att kommunen sköter sig bättre än Attendo Care - gör gärna ett studiebesök.


Carina Pettersson 2008-05-18 12:01  Publicerades i UNT.

Mitt företag och boende hängs ut i den lokala pressen pga en anmälan som vi faktiskt gjorde själva. Det är så tråkigt att många är så dåligt insatta i hur det fungerar när socialstyrelsen är inkopplad. Det är viktigt att ha en öppen arbetsplats där man reflekterar över alla fel och brister man har i vården kring den äldre, för tro mig det finns överallt kommunal, prvat som landstinget. Alla anställda, anhöriga och vårdtagare ska få möjligheten att kunna klaga och reflektera på vården vi utför för det är faktiskt ett steg i rätt riktning. Att ta in alla åsikter och forma verksamheten så att den blir mer och mer vattentät.

Jag är stolt  över att vara en del av Attendo Care Ab, att få vara med att förändra vården för äldre. Jag är stolt över undersköterskorna och biträdena som gör ett underbart jobb trots att det ibland är väldigt tungt. Med detta utklipp vill jag visa den positiva delan av oss på Rondellen  som faktiskt har valt att jobba med äldre och gör ett väldigt bra jobb!!!

Dagis sommar!!

Hej å hå!!
Är så glad idag..har haft sånt flyt ...nästan så man han lust att gå och inhandla en triss!!
1. Så lugnt och skönt på jobbet, introducerar två nya sjuksköterskor på min arbetsplats.=)
2. Nu är det officiellt...Kan numera presentera mig som: biträdande verksamhetschef...=)
3. Fick ett helt underbart schema för i sommar.=)
4. Leons dagis schema ser underbart ut... ledig 4 hela veckor + 7 dagar ledigt som är utsprida över resten av sommaren och då har vi ej räknat med Niklas lediga dagar.
5. snart semester.=)


ja...dagen har varit helt underbra!!
Nu ska jag titta tv och sedan gå och sova...
en ny dag väntar imorgon,

Leon och hans vänner!!

Leon gillar att vara ute i naturen och förstöra mammas blommor med sin kratta... Men som tur är för mamma är att krattan gått sönder. =)
Något som leon fallit för är nyckelpiggor och myror som leon är på ständig jakt efter. Lillkillen är inte ett dugg rädd för att ta dessa i sin hand.

Något som familjen Björkelöv har inhandlat till oss alla. Playstation 3 med Guitarhero och singstar. Uppskattat av både gäster och oss alla tre...=)

Leon har missupfattat det här med riktig gitarr. Han tror att PS3  guitarhero är riktig gitarr.

Bröllopet!

Ja nu är vi gifimage100image99image98
Man och fru...Björkelöv. Fast man har ju inte vant sig ännu. =)

Uppsamlingsheat...!


Back on track igen! ...Hoppas vi...

Ber om ursäkt flr att vi varit sååå dåliga på att blogga, men orken att  lägga ner tid på det har inte funnit hos någon av oss. Men nu tänkte pappa Niklas skrälla och skriva några ord och lägga in några bilder så ni vet lite av vad som händer och vad som hänt.

Börjar med att vi åker lite bekvämare nu när vi tar oss fram med bil. Den gamla SAAB:en fortsätter rulla,men för någon annan. Vi har fått den såld! Och köpt en något nyare bil... =) En Audi A6 Avant 2,4 -04....Audi är fina bilar. Leon grät lite först när de nya ägarna körde iväg och skulle provköra gammel-SAAB:en, men han glömde nog det så fort an fick åka Audi. Jag och Leon åka en premiärtur på landsväg när Fabbe var här. Vi skjutsade Fabbe till Arlanda, där han skulle göra bilaffär! Leon sov hela vägen.

Detta meddelanade var sparat så mamma Rebecka fortsätter på detta. Sommar här i södern. eller ja det var det..förra helgen hade vi två dagar då det var 25grader varmt. så skönt!!!men tyvärr har värmen lämnat oss för en stund hoppas vi...brrr...idag var det riktigt kallt..

Niklas håller på med sluttampen av sin utbildning och jag jobbar på som en tok...Åker troligtvis till sthlm över två dagar nästa vecka för att hjälpa en annan enhet inom före taget att lägga upp datajournal. Har delat till mig hotellboende på hög standard av chefen min...Jag hade hårda krav ett av de var träningsanläggning..lite komisk med tanke på att träning inte har varit en del av min vardag på ett tag nu men nu fick jag ju önska så..=)

Snart kommer hela härliga släkten hit ner från Niklas sida. Ska bli så skojj. vi längtar tills huset blir fullt...då låser vi in alla så ingen får åka hem...haha=) Fest planeras stort..var idag och inhandlade plast vinglas, bestik och fat. Tårtan är beställd sedan två veckor tillbaka...här är man i tid=) 31 maj brakar det loss då har vi bokat festlokalen. Leonsfödelsedag och niklas examens ska firas.

Semester stundas snart....3 juni bär det iväg till Portugal...så skönt. längtar så!!! sedan har vi en lång sommar framför oss med massa jobb...men det ska bli skönt att få ordning på vardagen och börja på riktigt..
Leon får gå å dagis lite längre då...fast nu går han inte så ofta på dagis är i stort ledig flera dagar i veckan.
Jag lyckades deala till mig 7-16.00 i arbetstid, visa dagar 15.00 så leon får gå på dagis 9-16.15 som längst. Dessutom har jag någon ledig dag under veckan.

Leon är i trots åldern....Jag tänkte när leon var yngre och satte sig emot oss att nu är han i trotsåldern..men det är inget mot vad han är i nu..hela världen går under om dörren står uppe när den inte ska det. Han vill tom bestämma över vad som händer i filmerna. Ett h-vete med flera disputer per dag..där leon gallskricker. Ja ursch hoppas denna tid snart är över. vi har ju trots allt en guldklimp till son...

Kram och hej från oss!!