Portugal - den efterlängtade semestern!!

Resan dit: gick som på räls, trots att vi åkte kollektivtrafik till arlanda gick resan dit väldigt smidig..
Planet var en kvart försenad så vi hann med lite lek i utlandshallen...Köpte de obligatoriska saltpastillerna och en ny uv-dräkt åt leon då förra årets hade blivit för liten..Något mamma och pappa kom på kvällen innan...men men det gick att rädda. Väl på planet hamnade vi nära några kvinnor som antagligen alla hade någon form av livskris...först gnällde de på andra passagerare, på grund av något som vi inte alls förstod.. Sedan drack de sig berusade och de talade sån där stockholmska som bara ger huvudstaden sitt dåliga rykte....Ja efter att vi irriterat oss på dem kom jag faktiskt på att det var väldigt roligt att sitta nära dem då jag faktiskt hade en riktig såpopera fraför ögona...vilket gjorde den 4,30 minuters flygresan lite mindre tråkig...Leon sov en bra stund under flygresan...Men vid starten blir han alldeles skraj och börjar skaka och gråta...det har kommit de senaste flygresorna.* underligt* Han ropade iallafall på mommo, och att han skulle minsan till mommo för dit åker vi ju varje gång vi flyger...så vi försökte prata bort det och till slut hade han glömmt det hela..

Framkomsten, Bussen från flygplatsen tog 45 minuter och var riktigt trevlig för både föräldrar och barnet som satt lugna och tittade ut med lite bus emellanåt. Hotellet var precis som väntat helt underbart. Vi checkade in och gick omkring och tittade... Lägenheterna var fräscha och stora med en stor balkong med havsutsikt. Portugal har svensktid-1h. Vi fick reda på att middagen började kl19.00 och varade till22.00....en liten omställning för oss som är hungriga vid 16.00..=)


Middagsbuffen som var i en stor resturang var helt otrolig med en massa mat som faktisk passade alla smaker även barns känsliga smaklökar... Efterrätt....jag säger då bara det hela veckan har det serverats jordgubbar, frukter och en massa efterrätter. Första 4 dagarna var det chockladfontän...wow säger vi bra...jag måste citera en lite kille som stod framför Niklas i kön till fontönen: " Det här är verkligen semester"
Leon har ätit jordgubbar till frukost och middag i alla 7 dagarna...=) Helt underbar service och så barnanpassat..Ingen barnförälder behövde känna sig i vägen eller obekväm då deras barn fick tortsspel eller bara skrek.

Underhållning: Var det varje kvällen...duktiga artister och det var riktigt skönt att inte behöva röra sig från hotellet för att träffa nadra vuxna människor...En lekpark fanns precis vid scenen så det kunde inte bli mer perfekt.

Dag1: Leon som var anmäld till bamseklubben skulle skrivas in, men då mamma får höra va en snäsig fröken att de inte rörde blöjorna på två timmar och att alla 3 åringar faktiskt ska ha slutat med blöja...Tände de till i mammas humör...Fröken fick sig lite statistik och efter lite rådfrågning bestämde jag och Niklas oss för att lämna tillbaka Leons medlemskap..Finns inte en chans att jag kan lite på den lilla tonårsfröken som antagligen bara var där för att få lte sol och supa sig redlöst berusad. Jag gjorde ett klagomål i servicedesken dels för den dåliga informationen och för det vedervärdiga bemötandet. Efter två dagar får jag ett brev av hon som är ansvarig på stället som ber och ursäkt och önskar betala tillbaka det vi lagt ut för bamseklubben.. Helt rätt!!

Leon hade det bättre med oss...vi låg vid poolen och såg de ena barnet efter det andra komma upp gråtande från bamseklubben med fröken. Så det kändes helt rätt i hjärtat.. När han blir äldre kanske sådan 20 år släpper mamma och pappa iväg honom med främande fröknar=)..Leon som till en början tyckte att det var otäckt att doppa sig, ville de första dagarna bara åka haj, då han bara behövde doppa lite av rumpan och fötterna. Därefter så struntade mamma och pappa att ta med hajen och leon kom på hur roligt det var att simma i Poolen. Såklart höll mamma eller pappa i honom..men så stolt kille sägandes "leon kan simma"Vi begav oss också till havet där leon älsakde att leka i vågorna..och leka med hink och spade..så roligt!!Vädret har varit underbart!!!

Hemresan gick bra men såhär såg väskan ut när den kom tillbaka från planet:


men en ny kommer hemskickad i dagarna!!
Kram från oss!!


Kommentarer
Postat av: Faster KATTI

Ni verkar ha fått en alldeles underbar semester =)

2008-06-13 @ 17:20:17
Postat av: Anna&Ebbe

Underbara Leon! Underbara ni! Jag vill adoptera Leon om möjligt? ler

2008-06-16 @ 00:38:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback